A két intézmény által júliusban indított projekt célja az egészségügyi ellátás minőségének javítása és az országhatáron átnyúló szakemberhiány hatásainak csökkentése az SZTE-n a – többnyire a magas vérnyomás, az elhízás, a magas koleszterinszint és az inzulinrezisztencia együttes jelentkezésével járó – metabolikus szindróma és a fül-orr-gégészeti problémák kezelés során már megszerzett orvosi szaktudás és tapasztalatok átadásával.

A következő hónapokban egy kibővített telemedicinális rendszert alakítanak ki a Zentai Közkórházban és a Szegedi Tudományegyetemen, amely a metabolikus szindróma és fül-orr-gégészeti betegségek diagnosztizálására és kezelésére szolgál. 

Az egészségügyi szakembereket a beszerzett eszközök használatában és a harmonikus együttműködés kialakításában műhelymunkák sorozata segíti majd. A rendszer bővítése jelentősen hozzá fog járulni a szakorvosi ellátásban mutatkozó hiányosságok megszüntetéséhez, csökkentve az egészségügyi egyenlőtlenséget a régióban.

Felére csökkenhetne a szívbetegek halálozása, de nincs pénz távmonitorozásra

Csődben vannak a kórházak, a prioritás a gazdaságosság, nem a telemedicina bevezetése, hangzott el a Digital Health Essential konferencián. Továbbra is 84 milliárd forintot görgetnek maguk előtt a kórházak, osztotta meg a friss adósságadatokat Rásky László, az Orvostechnikai Szövetség főtitkára lapunkkal. Itt olvashatja el a részleteket >>>