Aki a Telekomnál havi díjas előfizető, számára automatikusan biztosítja cég az 5G-hálózat elérését. Dominosként be kell kapcsolni a Díjmentes 5G opciót a Telekom alkalmazásban vagy a www.telekom.hu oldalra belépve. Ha Dominosként már be van kapcsolva az 5G opció, akkor nincs teendő. Amikor megújul az opció, a díja 0 Ft lesz az akciós időszakban.

A metróvonalak hálózati lefedése összetett és bonyolult folyamat, részben a föld alatti szerelés, részben pedig a korlátozott hozzáférés miatt, hiszen a hálózat kiépítését csak üzemidőn kívül, jellemzően az éjszakai órákban lehet végezni. Ez a videó betekintést nyújt az M2 vonalán végzett munkafolyamatokba:

A Telekom hálózatmodernizációs programjának keretében 2024 végéig az összes budapesti metróvonalon elérhetővé teszi az 5G hálózatot ügyfelei számára.

Elsőként július 1-jétől a kisföldalatti vonalán indította el az 5G szolgáltatást, amelyet 5G-képes készülékkel és mobilinternet-szolgáltatással tudnak ügyfelei igénybe venni.

A Magyar Telekom idén tovább folytatja többéves hálózatmodernizációs programját, amelynek célja a korszerűsítés, a szolgáltatásminőség fenntartása és fejlesztése, valamint a kapacitásnövelés az ügyfelek hang- és adatforgalmi igényeinek folyamatos növekedésének figyelembevételével.

A metróvonalak hálózati lefedése összetett és bonyolult folyamat, részben a föld alatti szerelés, részben pedig a korlátozott hozzáférés miatt, hiszen a hálózat kiépítését csak üzemidőn kívül, jellemzően az éjszakai órákban lehet végezni.