A lakossági befektetők egy névtelen kérdezz-felelek fórumon kérdéseket tehettek fel Elon Musknak és más vezetőknek. A keddi eredménybeszámolóban arra várnak választ, hogy a Tesla mikor tervezi új EV-k kibocsátását, írja a Business Insider. 

Az egyik részvényes a megújult Tesla Roadster helyzetéről kért friss információkat, amely Musk szerint egy SpaceX-Tesla együttműködés lesz rakétatechnológiával kiegészítve. Egy másik befektető a Tesla Van esetleges bevezetéséről szeretett volna információkat kapni.

A kérdések azt mutatják, hogy a Tesla részvényesei egyértelműen új járművekre vágynak, mivel a vállalat legkelendőbb elektromos járművei – köztük a Model Y – már több évesek. Ez ellentétben áll az autógyártó riválisaival, akik számos új elektromos modellt bocsátanak ki és nem egyet vonzóbb árfekvésben.

A Tesla legutóbbi járműve a Cybertruck volt, amelyet továbbra is korlátozott számban gyártanak, és az ára akár a 100 ezer dollárt is elérheti.

Musk továbbra is utalgat arra, hogy a vállalat megfizethetőbb elektromos járművek gyártását tervezi, és azt mondta a részvényeseknek, hogy a Tesla felgyorsítja ezeket a terveket az év elején, miután a hírek szerint az autógyártó a 25 ezer dolláros Model 2-ről lemondott, ami a Tesla részvényárfolyamának esését okozta.

A Tesla júniusi éves részvényesi közgyűlésén egy dián három új, titokzatos járművet is prezentált, de nem világos, hogy mik ezek, és mikor kerülnek majd forgalomba.

A befektetők megkérdezték, hogy mikor lesz a Tesla várva várt, de nemrég elhalasztott önvezető robotaxijának a bemutatója, és mikor kerülhetnek ezek a járművek forgalomba. Más befektetők azt kérdezték, hogy mikor lesz megvásárolható a Tesla Optimus robotja, és hogy mit gondol Musk a közelgő elnökválasztás EV-piacra gyakorolt hatásáról.

A Tesla vezére az elmúlt hetekben nyíltan kiállt Donald Trump és jelöltje, J.D. Vance mellett, annak ellenére, hogy a republikánus vezér szkeptikusan nyilatkozott az EV járművekkel kapcsolatban.

Elon Musk besokallt az LMBTQ szabályokon, otthagyja Kaliforniát

Az új, transzneműeket védő törvény miatt a Tesla alapítója végleg elakarja költöztetni a SpaceX és az X központját a demokrata vezetésű államból. Elon Musk fogadkozott, hogy elköltözteti az X és a SpaceX központját Kaliforniából, miután az állam kormányzója, Gavin Newsom a héten jóváhagyta a transznemű és meleg diákok iskolai védelmét előíró törvényt.

A Newsom által szignált jogszabály megakadályozza, hogy kötelezzék az iskolák személyzetét, hogy információkat osszanak meg a szülőkkel a gyermekeik szexuális orientációjáról. A héten elfogadott törvényt azt követően terjesztették elő, hogy szülői jogok mozgalmának hatására az elmúlt évben legalább hét kaliforniai iskolatanács fogadott el olyan szabályzatot, mely kötelezte a tanárokat a szülők tájékoztatására, ha a gyermekük olyan nevet vagy névmást kezd használni, ami nem egyezik a születéskor kijelölt nemével.