A Kruse GWS Auctions árverési ház Artifacts of Hollywood and Music (Hollywood és a zene műtárgyai) elnevezésű aukcióján majdnem 400 tételt bocsátottak árverésre szombaton, köztük Elvis Presley, Prince, Aaliyah, valamint Abigail Folger, a Folger Coffee Company Charles Manson által meggyilkolt örökösnőjének személyes tárgyait.

A legértékesebb darabok közül több Elvis Presley tulajdonában volt, közöttük egy mikrofon Las Vegas-i rezidenciájából és két egyedülálló aranygyűrű, amelyeknek a becsült értéke 35 ezer-60 ezer dollár (12,4-21 millió forint).

Az 1977 augusztusában elhunyt Elvis Presley ékszerei ma is a világ legértékesebb vagyontárgyai közé tartoznak – mondta Brigitte Kruse, az aukciósház igazgatója.

Az árverés egy másik kiemelkedő darabja az a kézzel írott levél volt, amelyet Brian Wilson küldött a The Beach Boys-beli zenésztársának és unokafivérének, Mike Love-nak. 

Új sportrekord, óriási összegért kelt el a legendás mez

Közel 8 milliárd forintnak megfelelő (24,12 millió dollár) összegért kelt el az amerikai baseball egyik első sztárjának, Babe Ruthnak a meze egy texasi árverésen.

A részletekről ITT írtunk bővebben.