Komoly problémát azonosítottak a vállalat főleg amerikai modelljeiben használt 3 literes, V6-os, biturbó motorjainál, amelyek néhány Toyota és Lexus modellben is dolgoznak – tájékoztat testvérlapunk, a Totalcar

A gyártási problémát az okozza, hogy a fémmegmunkálás során keletkezett törmelék bekerülhetett az olajtérbe, ezzel lassan tönkretéve a motort. Ebben összesen nagyjából 102 000 autó lehet érintett, melyeket a 2022-es és 2023-as modellévben gyártottak.

A márkaszervizek bejelentéseit követően a Toyota májusban biztonsági visszahívást hirdetett, és egy alapos vizsgálat után beazonosította a hiba forrását. Ekkor széles körben felmerült a feltételezés, hogy a teljes motorcsere lenne az előrevezető út, mivel a kereskedők teljes szétszerelést hajtottak végre, hogy a teherautókat visszaállítsák az utakra.

Ennek eleget téve, most térítésmentesen cserélik a hibás alkatrészt teljesen egy új motorra a leginkább érintett modellek, a Toyota Tundra pickupok és Lexus LX SUV-k esetében. Arról egyelőre nem tudni, hogy azok a hibrid Toyota és Lexus modellek érintettek-e, amelyekben ugyanez a motor szerepel. Azokra még nem adtak ki visszahívást – írja a Drive.