Augusztus elején alig akad vásárló a tüzépeken mivel a tavalyi enyhe tél miatt sokaknak rengetek tűzifája maradt, így idén már nem kell új készleteket beszerezniük.

Egy pécsi telephelyen hegyekben áll a tűzifa, a kánikulában még nem indult meg a roham a tüzelőért – derül ki az ATV riportjából, amelyben Begovácz Zoltán magánerdész azt mondta, hogy alig egy hónap múlva, szeptember közepén már nem így lesz, amikor sokan a legutolsó pillanatban akarnak tüzelőt vásárolni.

Készlet van elég, a tűzifapiacon most látható egy kis élénkülés, az árak a tavalyihoz képest hozzávetőleg 15 százalékkal mérséklődtek

– tette hozzá.

A hajdúhadházi erdőben is halomban áll a tűzifa, az idei vágás nem kell senkinek.

Nagyon nagy készletek halmozódtak fel, enyhe volt a tél, sok a fakitermelés. Aki ebből él, kényszerpályán mozog, ki kell vágnia a fát, értékesítenie kell, megélhetést kell biztosítani a cégének, a dolgozóinak

– magyarázta Gabnai Ernő erdészeti tanácsadó.

A kereskedők az igazi rohamra szeptembertől számítanak.

Tavaly ilyenkor is panaszkodtak a tűzifa-kereskedők, hogy alig van vásárló, üresek a tüzépek, a forgalmuk csaknem 60 százalékkal esett vissza 2022-höz képest. Akkor a kereslet hiány egyik okaként a brutálisan elszállt tűzifaárakat jelölték meg.