Idén karácsonykor a dubaji csoki versenyre kelhet a hagyományos bejglivel Magyarországon – állítja Jakabfi Dávid patissier, a magyar desszertkultúra elismert alakja.

A közel-keleti ihletésű édesség ropogós kadayif tésztából, pisztáciakrémből és tahiniből áll, és tejcsokoládéba van burkolva.

„Can't Get Knafeh of It” nevű desszert gyorsan népszerű lett, főként a TikTokon terjedő trendek hatására. Hazai cukrászdák is készítik, mivel az ínyencek és influenszerek körében gyorsan keresetté vált. Jakabfi szerint a dubaji csoki eladása idén akár a bejglit is megelőzheti.

Nyakunkon a kakaókrízis: helyettesítésre szorul a csoki alapanyaga

A csokoládé lassan luxuscikké válik. A Magyar Édességgyártók Szövetségének kerekasztal-beszélgetésén szakértők elemezték a kakaópiacot felkavaró trendeket: szó esett többek között árfolyam-kilengésekről, spekulációkról, alternatív alapanyagokról és a klímaváltozásról. Bővebben→