Elon Musk techmilliárdos több, nyíltan vállalt erőfeszítéssel és rengeteg pénzzel támogatja Donald Trump elnökválasztási kampányát.

Legújabban azokat a polgárokat jutalmazná busásan, akik aláírják az online petícióját, ami a szólásszabadságért és a fegyverviselési jogért harcol.

Meglepődött a szerencsés szavazó

A filantróp ötlete szerint a novemberi választásig minden nap egymillió dollárt sorsol ki azon amerikai állampolgárok között, akik aláírják a petícióját az Egyesült Államok alkotmánya mellett – legalábbis ezt jelentette be a Tesla főnöke Donald Trump hétvégi kampánygyűlésén Pennsylvaniában. 

A milliárdos üzletember nem a levegőbe beszél, mivel az eseményen már át is adta az első csekket egy résztvevőnek, aki a sajtóbeszámolók szerint nagyon meglepődött a szerencsés fordulaton. 

A Forbes tudósítása szerint a John Dreher nevű fiatalembernek előtte fogalma sem volt az akcióról, amelyet a mostani rendezvényen jelentett be Elon Musk, akinek saját bevallása szerint a férfi egyébként is nagy rajongója – idézi a Tagesschau.

Zsebbe nyúl és toboroz

A világ leggazdagabb emberének petíciója arról szól, hogy az alkotmány első és a második kiegészítése garantálja a szólásszabadságot és a fegyvertartáshoz való jogot.

Azok, akik aláírják, kötelezettséget vállalnak ennek támogatására. 

A Tesla, valamint a SpaceX rakéta- és műholdgyártó cég tulajdonosa nyíltan kiáll a republikánus célok mellett, az elmúlt hetekben főként Donald Trump szókimondó támogatójaként szerepelt.

Az Egyesült Államok Választási Bizottságának nemrég közzétett dokumentumai szerint Musk mindössze három hónap alatt mintegy 75 millió dollárt adományozott már egy Trumpot támogató politikai szervezetnek.

Ezen a hétvégén viszont a milliárdos az első egyéni kampányfellépésével jelent meg a novemberi eredményben jelentős szerepet játszó Pennsylvania állambeli Philadelphia egyik külvárosában.

A kampányoló üzletember ott felszólította az éljenző hallgatóságát, hogy menjenek el szavazni, és éljenek a korai szavazás lehetőségével.