Az idén januárban elindult kötelező visszaváltási rendszerben lehetőség vanarra, hoyg a kiürült palackokért járó betétdíjat levásároljuk, pénzre váltsuk vagy adományként felajánljuk  – írja a divany.hu. Alapítványokat és egyesületeket is megnevezhetünk kedvezményezettként, azonban, ha az első palack automatába helyezése előtt a jótékonykodásra kattintunk, később már nem változtathatjuk meg, kinek szánjuk az összeget.

Amennyiben célzottan egy szervezet számára szeretnénk a betétdíj összegét átutaltatni, a „bankszámlára kérem az utalást" opciót kell választanunk.

Miután az automatába helyeztük az összes, visszaváltani kívánt palackot és üveget, be kell szkennelni az alapítvány saját, egyedi QR-kódját.

Ezt képernyőfotóként lementhetjük a telefonunkra, de kinyomtatva is magunknál hordhatjuk, hogy beolvashassuk a visszaváltó automatánál.

Azonban, ha eleve a jótékonyságot jelöltük meg kezdéskor, később már nem áll módunkban megválasztani az alapítványt, ez esetben a rendszer által támogatott intézmények számlájára kerül a visszaváltási díj összege.

A MOHU állítja, nem ők hibáznak, de mégis jöhet változás az üvegvisszaváltásban

Vagy működnek vagy éppen nem a MOHU Mol műanyag és egyéb italos palackokat visszaváltó automatái. Gyűlnek a tapasztalatok. Erről itt írtunk többet >>>