Érdekes jelenségre figyelt fel a G7:  a tavalyi beszámoló szerint 2023 végén 6534 milliárd forintnyi vagyona volt az ismeretlen Donor Zrt.-nek. A társaságot tavaly év végén hozták létre, és egy XVI. kerületi házba jegyezték be,

a dokumentumok szerint pedig bevételei, kiadási, sőt még alkalmazottai sincsenek.

Az egyedüli tulajdonos 2023. december 19-én végrehajtott egy 4532 milliárdos tőkeemelést, s ha elsőre azt hinnénk, hogy ez elírás, tévedünk, ugyanis az alapító okiratban betűvel is leírták az összeget: „négybillió-ötszázharminckétmilliárd-tizenötmillió”.

A gazdasági lap azt írja, az alaptőke mellett a vállalatnak van egy több mint 2 ezer milliárdos hosszúlejáratú kötelezettsége is, ám az szintén a tulajdonostól érkezett.

Ez tehát azt jelenti, hogy létezik egy cég, amibe tavaly egy ember több mint 6500 milliárd forintot invesztált.

További meglepő részlet, hogy a titokzatos egyénnek a Donor Zrt.-n felül van még egy cége, a Brasil Államkötvény Hasznosító Zrt. , melynek eszközállománya mintegy 400 milliárddal több is, mint a Donoré. Itt szintén tőkeemelés történt, 2023-ban 5099 milliárdot pakoltak be.

A fentiek szerint a két cégnek összesen mintegy 13,5 ezer milliárd forintnyi vagyona van egyetlen tulajdonos által.

S hogy mégis miért érdekes ez az egész? Mészáros Lőrincnek a legutóbb lejegyzett vagyona „mindösszesen” 990 milliárd forint.