Kigyulladt egy raktár Sajóbábony külterületén vasárnap délután, a tűzoltóknak estére sikerült körülhatárolniuk, hajnalra pedig eloltaniuk a tüzet - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). 

A vegyipari parkban egy kilencszáz négyzetméter alapterületű raktárépület kapott lángra. . 

Az MTI vármegyei tudósítója elmondta, hogy a füst a településtől 13 kilométerre lévő Miskolcról is látható volt. 

Szilva István sajóbábonyi polgármester a Facebook-oldalán azt írta, a tűz a Sajóbábonyi Vegyipari Parkban keletkezett, egy cég kezelésében lévő, zárt épületben található raktárban. 

Közölte, a raktárban található veszélyes anyagok oltását a sajóbábonyi létesítményi tűzoltóság és a vármegyei katasztrófavédelem közösen végzi. A tűz emberéletet nem veszélyeztet. 

A katasztrófavédelem speciális műszaki egysége a településen folyamatosan méri a veszélyes anyagok koncentrációját - jelezte a polgármester. 

Az ÉMK Észak-Magyarországi Környezetvédelmi Kft. közleményt adott ki a tűzesetről, amelyben kiemelték, hogy

az egyik hulladéktároló raktárukban az üzemeltetési szabályzatnak megfelelően tárolt szilárd és iszapszerű ipari hulladékok feltételezett öngyulladása történt. 

A Kft. a Biztonsági Jelentésben foglaltak szerint járt el, minden illetékes hatóságot azonnal értesített - áll a polgármester Facebook-oldalán is olvasható közleményben. 

Mint írták, az esemény kiváltó okának felderítése további vizsgálatokat igényel mind a Kft., mind a hatóságok részéről.