A Tisza Párt elnökének egykori párja azzal kereste meg az Indexet, hogy meséljen a közéleti szempontból is érdekes pártalakítás kezdeti időszakáról. Vogel Evelin a beszélgetésekben őszintén vallott arról, hogy mit gondol Magyar Péterről, mint egy ellenzéki párt vezetőjéről és a párt teljesítményéről.

Ő alapvetően nem bátor ember, ő az az ember, aki feltett mindent egy lapra. Neki nem volt elképzelése, meggyőződése, ő nem akart változást az országban. Mindig nagy volt a szája, de valójában ő a biztosra játszott.

Alapvetően felelősséget érzek azok iránt az emberek iránt, akiket bevittem a szervezetbe, akiket meggyőztem arról, hogy ez egy szuper jó dolog és e mellé be kell állni – mondta az interjúban Vogel Evelin. Magyar Pétert úgy írta le, mint művelt, energikus, életvidám embert, aki imádott kötözködni, ez az egyik hobbija volt, ma pedig már ezzel foglalkozik.

Vogel Evelinnek szimpatikus volt Magyar Péter hozzáállása, hogy mindig az embereket képviselte egy vita folyamán, főleg Gulyás Gergellyel volt leginkább vitája, és ezek során nyugodt volt és kontrollált. „Örök ellenzékinek mondja magát a mai napig” – tette hozzá.

A Partizán interjúról Magyar Péter korábbi társa azt mondta, akkor azt gondolta, ez a kezdete valami jónak, ez az a lépés, amit megtesz az önazonossága felé vezető úton. Hozzátette, senki nem tudott róla, hogy bemegy a Partizánba, de utána azt kérte Magyar Pétertől, ha már „borította a bilit” álljon bele, ekkor kérte őt meg arra, hogy csinálják együtt.

Vogel Evelin szerint Magyar Péter nem önként mondott le a pozícióiról, de nem ezt mondta Evelinnek. Úgy gondolja, nem tette volna meg ezt a lépést, ha nem veszik el tőle a posztokat. 

A Partizán interjúval már nem volt mit veszíteni 

– tette hozzá Vogel Evelin.

Vogel Evelin szerint miután Magyar Péternek megszűnt a használható kapcsolatendszere, a március 15-i megmozduláshoz ő kezdte el szervezni az embereket. Hozzátette, fenyegetéseket nem, de figyelmeztetéseket kapott Magyar Péter, hogy nem kellene csinálnia ezt, köztük voltak Fidesz-közeli barátok, de azt nem tudja, hogy Gulyás Gergelytől kapott-e jelzést.

Mint mondta, Magyar Péter március 15-én még nem érezte magában azt az erőt, amit most már érez, kellett a tapasztalat, hogy milyen tömegeket megmozgatni, az egy fontos fordulópont volt az egész folyamatban.

A hangfelvétellel is kivárta a Tisza párt elnöke a megfelelő pillanatot, megvárta március 15-ét, ami lendületet adott neki, és akkor érezte, hogy most ledobhatja a bombát, de a hangfelvétellel kapcsolatban semmit nem osztott meg vele. Az ügyészségi meghallgatás előtt azonban átadott neki dokumentumokat, pen drive-ot, hogy azonnal tüntesse el azokat, de jelenjen meg vele az ügyészség épülete előtt.

Magyar Péter eredeti terve Vogel Evelin szerint nem úgy valósult meg, ahogy gondolta. Ő tényleg rendszert akart váltani.

Pénzügyi finanszírozás

Én mutattam be neki azt az embert, aki ma a párt pénzügyeit viszi, ő megtalálható Magyar Péter Instagram oldalán, de sokat nem akart róla elmondani Vogel Evelin. Vállalkozó, felépített már nagyobb márkákat, érti a magyar emberek nyelvét, tudja mire van szükségük, jó inputokat tud adni, jellemezte a férfit.

Ő olyan információkat is adott, amelyeket máshonnan nem tudhattak volna meg. Például, hogy hány embert állított rájuk a Fidesz, ki az, aki beépült az EP-választás előtt, kiket kell kitenni a listából, de, hogy honnan vannak információi ennek az embernek, azt nem tudni.

Költséges fenntartás

Március 15. előtt sok felajánlást kaptak, személyeset és pénzügyit is, szolgáltatást, termékeket, és az is felajánlás volt, hogy sofőrt és testőrt is biztosítanak.

Magyar Péterben ugyanis volt félelem, hogy veszélyben van. Ma már ez az említett vállalkozó felel ezekért a feladatokért is. Vogel Evelin szerint Magyar Péterre ma már hatással tud lenni Radnai Márk is, akit Nagy Ervin hozott be március 15-re rendezőnek.

Pártalapítás

Március 15. után két héttel dőlt el a pártalapítás. Ezt a meetinget is Vogel Evelin hozta össze, elmondása szerint. Időszűkében voltak az EP-választások közeledte miatt, tette hozzá, ezért kerestek egy kisebb pártot, amellyel együtt tudnak működni.

Úgy fogalmazott, a Tiszát dobta a gép, mert mindig történt valami visszalépés, általában megijedtek az emberek, Magyar Péter szerint mindenkit megfenyegettek. Egerbe ez nem érkezett meg, a „tizenikszedik” párt volt, akikkel tárgyaltak – fogalmazott Vogel Evelin.

Ekkor kaotikus állapotok következtek, Magyar Péter nem beszélt meg sok helyzetet senkivel, mégis jól jöttek ki belőle. „Ez valami varázslat volt”.

Magyar Péter saját márkát épített, de a barátnőjén csapódott le a haragja. Egyre nagyobb lett a szorítás, a feszültség, így tarthatatlanná vált a kapcsolatuk. Mint mondta, egy hangos vita alkalmával Magyar Péter üvöltözött vele az utcán, és fenyegetően közeledett, ami félelmet váltott ki Evelinből.

Ez egy nő számára ijesztő.

Magyar Péter állítólag ekkor azt mondta, nem bánja, hogy szakítottak, mert bárki nőt megkaphat ebben az országban ebben a pozícióban. Magyar Péter szerint élete legnagyobb hibáját követi el Vogel Evelin a szakítással, de arra kérte, hogy a választásig ezt ne hozzák nyilvánosságra.

Az emberek nem látják jól Magyar Pétert.

Nem az, aminek látszik, fogalmazott, de arra a kérdésre, hogy kicsoda valójában, nem mert válaszolni. „Azt fogja mondani, hogy erre számított, és ez a Fidesz műve. Nem félünk és bízom abban, hogy nem fog teljesen megőrülni” – mondta Vogel Evelin.