A Wizz Air további késedelmekre számít az Airbus-repülőgépek szállításában, azonban a légitársaság ennek ellenére továbbra is abban bízik, hogy a következő években növelni tudja majd a kapacitását.

A fapados légitársaság flottája kizárólag Airbus-gépekből áll, így már eddig is jelentős kihívást jelentett a Pratt and Whitney hajtóművekkel kapcsolatos problémák, amelyek ellenőrzése miatt idén nyáron 45, jövő nyáron pedig 35 repülőgépét kell leállítaniuk.

Mindeközben az európai repülőgépgyártó júniusban bejelentette, hogy csökkenti termelési célkitűzését a folyamatos ellátási zavarok miatt.

Feltételezzük, hogy az Airbusnak lesznek további szállítási késedelmei, de már most sem ritkaság, hogy hat hónappal csúsznak a szállítások. A valódi hatás meglehetősen korlátozott lesz

– mondta Váradi József vezérigazgató a Reutersnek adott interjújában.

A vállalatvezető kiemelte, hogy a Wizz Air továbbra is körülbelül havonta három repülőgép szállítására számít, amelyekkel jövőre 20 százalékos, a következő évben pedig további 20-25 százalékos kapacitásbővülést érhetnek el.

Megnevezte az okokat a Wizz Air: ez áll a késések mögött

A légitársaság arra szólította fel a hatóságokat, hogy haladéktalanul rendezzék megnyugtatóan a légiirányítás problémáit.