Robert Carey feladatait ideiglenesen, a következő három hónapban  Váradi József vezérigazgató veszi át – áll a londoni értéktőzsde internetes oldalán szerdán közzétett közleményben.

A vállalat azt is közölte, hogy október 1-jétől Michael Delehant üzemeltetési vezérigazgató kereskedelmi és üzemeltetési vezetővé lép elő.

Diarmuid O'Conghaile, aki a Wizz Air Malta ügyvezető igazgatója, üzemeltetési vezérigazgató lesz. A Wizz Air Malta élén Diarmuid O'Conghaile-t Mauro Peneda működésirányítási vezető váltja.

Váradi józsef vezérigazgató: A Wizz Airnél az eredmények számítanak
Váradi József vezérigazgató: A Wizz Airnél a teljesítmény számít
Kép: MTI Fotó, Mónus Márton

„A bejelentés jelentős és megérdemelt előrelépést jelent Michael, Diarmuid és Mauro számára. Ezek az előléptetések is azt mutatják, hogy a Wizz Air a teljesítmény és az érdemek alapján dönt az előléptetésekről. Az ő vezetésük és hozzájárulásuk továbbra is a sikerünk motorja lesz, ahogy az elkövetkező években haladunk a céljaink felé. Ugyanakkor köszönetet mondunk Robertnek a közreműködéséért, és sok sikert kívánunk neki a jövőbeni munkájához" – kommentálta a vezetőségi váltásokat Váradi József a londoni értéktőzsde oldalán. 

Eredmények

A Wizz Air májusban tette közzé a 2024-es év főbb számait. A légitársaság bevétele elérte az 5 milliárd eurót, ezt 30,2 százalékos növekedést jelent év/év alapon nézve. 788,5 százalékkal, 1,19 milliárd euróra emelkedett az EBITDA a bázisidőszakhoz képest. A devizaárfolyam-változásokon 34,2 millió eurós nem realizált nyereséget értek el.  438 millió eurós nyereséget ért el a vállalat a működési eredményeket nézve,  az előző évben ez még 467 millió eurós veszteség volt.  365,9 millió eurós profitot hoztak össze, szemben az előző év 535 millió eurós veszteségével.

Reagált a Wizz Air a Lufthansa lépésére, ezt gondolják az új pótdíjról

A légitársaság kommunikációs vezetője az elmúlt időszakban nagy sajtóvisszhangot kapott késések kapcsán is részletesen ismertette az okokat egy csütörtöki sajtóbeszélgetésen. A vállalat a nyári trendekről is lerántotta a leplet.  A vállalat a nyári trendekről is lerántotta a leplet.