Már javában zajlanak a Balaton Sound építési munkálatai. Hamarosan megnövekszik a térség forgalma, sorjáznak a kamionok, elterelik a közlekedőket, özönleni fognak a bulizni vágyók a környékre, a helyiek pedig éjszakánként előveszik a füldugójukat. Majd számolják a bevételeiket.

Nézzük sorban, mire lehet számítani.

Ahogy a sonline.hu részletesen megírta, először is forgalom- és egyéb korlátozások lesznek Zamárdiban.

A Bácskai utca, a Szent István út és a Keszeg utca környékén lesz forgalomkorlátozás. A lezárt területre való bejutás csak behajtási engedéllyel lehetséges. Új KRESZ-táblákat helyeznek ki, ne rutinból közlekedjenek tehát a helyszínt jól ismerők. A Szent István út egyirányúvá válik a Hársfa utcától Szántód irányába a rév kijáratig, és a Volánbusz járatai sem közlekednek ezen az útszakaszon július 2. és 7. között.

A kempingekbe július 2-án 14:00-tól lehet beköltözni. Maga a fesztivál július 3-tól 6-ig tart, a bontási munkálatok pedig július 12-én fejeződnek be.

A szervezők idén újítanak: áthelyezik a nagyszínpadot és a zene így nem a Balaton, hanem Siófok felé fog szólni. 

A fesztivált szervező Sziget Zrt. saját lakossági tájékoztatójában  ismertette, hogy a rendezvénynek otthont adó Zamárdi számára tavaly mekkora bevételt hozott a Sound.

Eszerint a 2023-as fesztivál után közel 200 millió forintot fizettek Zamárdinak. Ennek része 155 millió forint bérleti díj, 35 405 402 forint iparűzési adó és 6 113 500 forint idegenforgalmi adó.

Zamárdi bevétele idén a fesztivál időpont módosításáért megígért további
20 millió forinttal emelkedik.

Tavaly teljesítették a 90 millió forint rekultivációs díj második felének kifizetését. Ebből készült el a Margó Ede sétány újabb szakaszának térkövezése.

2023-ban közel 17000 vendégéjszakát töltöttek zamárdi szálláshelyeken a fesztiválozók. Most is törekszenek rá, hogy minél több helyi szállást vegyenek igénybe.

Idén a Soundra érkezőknek külön népszerűsítik azokat a zamárdi vendéglátóhelyeket,
akik ‘Balaton Sound ajánlattal’ várják az ebédelni-reggelizni vágyókat.

Az öt napos forgataggal  tehát a végén vélhetően mindenki jól jár.