A Bloomberg milliárdos-indexének friss adatai szerint Mark Zuckerberg 2024-re 73,4 milliárd dollárral, 201 milliárd dollárra növelte személyes vagyonát. A Meta vezérigazgatója a negyedik leggazdagabb ember a világon, csatlakozva ahhoz a megfoghatatlan 200 milliárd dolláros klubhoz, amelynek mindössze három másik tagja van - számolt be a CNN.

Zuckerberget csak a Tesla és az X vezérigazgatója, Elon Musk (272 milliárd dollár), Jeff Bezos (211 milliárd dollár), az Amazon alapítója és Bernard Arnault (207 milliárd dollár), az LVMH luxusmárka vezérigazgatója előzi meg.

A 40 éves Facebook-alapító vagyonának nagy része a Meta Platforms részvényeiből származik. A Meta  részvényei 2024-ben közel 64 százalékkal emelkedtek. 

A Meta üzemelteti a népszerű közösségi médiaplatformokat, a Facebookot, az Instagramot és a Threads-t, valamint a WhatsApp azonnali üzenetküldő alkalmazást.

A Meta Connect 2024 rendezvényen tartott minapi beszédében Zuckerberg elmondta, a Meta AI jó úton halad afelé, hogy a világ leggyakrabban használt asszisztensévé váljon.

Már majdnem elérjük az 500 millió havi aktív felhasználót, és még el sem indultunk néhány nagyobb országban

-  mondta Zuckerberg, utalva az Európai Unió országaira.

De nem Zuckerberg az egyetlen technológiai mogul, akinek idén nagyot ugrott a vagyona. Jensen Huang, az Nvidia vezérigazgatója és Larry Ellison, az Oracle társalapítója 2024-ben 62,2 milliárd dollárral, illetve 58,6 milliárd dollárral növelte nettó vagyonát.