Az ingatlanközvetítő közlemény szerint az elmúlt öt hónapban készült elemzése a fővárosi, a keleti és a nyugati országrészben létrejött ügyfelek adatait vették sorra hitelösszeg, futamidő, kamat valamint az ingatlanérték szempontjából.

Miközben a vidéki területeken a legalacsonyabb törlesztőrészlet 16 ezer forint volt, addig ez az összeg 11 ezer forint körül mozgott Budapesten.

Ezzel szemben a legmagasabb törlesztőrészlet még a havi másfél millió forintot is meghaladja a fővárosban, vidéken pedig 667 ezer forint a legextrémebb törlesztőrészlet.

Az igényelt jelzáloghitelek összegeit tekintve Budapesten a legmagasabb 170 millió forint volt, a nyugat-magyarországi régióban 82 millió, keleten pedig 68 millió forint. A közlemény arra is kitér, hogy a legalacsonyabb kamat országosan 2,89 százalék volt, ami a CSOK Plusz kamattámogatott hitellehetőséget jelentette.

A legdrágább ingatlant a nyugat-magyarországi régióban találhatjuk a Duna House közlése szerint, 850 millió forintért, Kelet-Magyarországon 405 millió, Budapesten pedig 305 millió forint volt a legmagasabb értékű otthon.

Duna House: 20-27 százalékot is lehet spórolni a rezsin

Nagymúltú magyar gyártó-kivitelezővel erősít a Duna House Group energetikai üzletága.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.