A megemelkedett kereslet részben annak volt köszönhető, hogy többen félni kezdtek a lakáshitelek drágulásától. Júniushoz képest az eladó lakóingatlanok, lakások és házak iránti kereslet 13 százalékkal nőtt, az eladó lakóingatlanokra érkező több mint 260 ezer érdeklődés tavaly júliushoz képest 10 százalékos növekedést mutatott – derül ki az ingatlan.com elemzéséből.

A részletes adatokból az is kiderül a közlemény szerint, hogy bizonyos régiókban júniushoz képest az átlagosnál nagyobb mértékben nőtt a kereslet: Veszprém és Somogy vármegyében például 28-30 százalékkal.

Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője szerint ez egyértelműen a Balaton környéki ingatlanok miatt volt így, amelyek sokkal keresettebbek a nyári hónapokban, ám a júliusi kánikulában még inkább nőtt irántuk az érdeklődés.

Hozzátette, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Baranya, Vas és Bács-Kiskun vármegye szintén 20 százalékos vagy még azt is meghaladó keresletbővüléssel nézhetett szembe.

Szorul a hurok az ingatlanalapok nyaka körül, hatalmas veszélyben a piac

Sokáig próbálkoztak az alapok az irodaházak eladásával Európa-szerte, ám az Amundi úgy tűnik, végre közeledik egy kulcsfontosságú megállapodáshoz.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→