A BBC-nek nyilatkozó Oasis-rajongó John és családja a sokak közé tartozott, akiket a britpop zenekar régóta várt újra egyesülés turnéjának dinamikus árazása igencsak megviselt. Beszámolója szerint családjával szombatra nagyszabású akciót terveztek az Oasis jegyek megvásárlására: az egész család készenlétben ült a készülékeik felett, hogy minél előbb lecsaphassanak a koncertjegyekre. Délutánra, hat óra online sorban állás után John felesége végre sorra került, ám ekkor már fejenként 355 fontba (157 ezer forintba) kerültek a jegyek. 

„Amikor egész nap sorban álltál, és a jegy ára több mint kétszeresére emelkedett, úgy gondolom, hogy az Oasis megszegte a munkásosztállyal kötött szerződését. Ez felháborító” – fakadt ki. 

Néhány normál állójegyet, amelyet 135 font (63 ezer forint) plusz díjakkal hirdettek, majd a kereslethez igazodva a Ticketmasteren 355 font plusz díjakra változtatták. 

A Ticketmaster azt mondta, hogy nem ők szabják meg az árakat, hanem az esemény szervezője, aki a piaci értéküknek megfelelően árazta be ezeket a jegyeket. Azt viszont nem lehet megmondani, hogy maguk a Gallagher testvérek mennyit tudtak valójában a dinamikus árképzésről való megállapodásról. Az „eseményszervező” végső soron a promótereket jelenti – az SJM-et, a Live Nationt, amely a Ticketmastert, az MCD-t és a DF tulajdonosát.

Egyes művészek és csapataik – mint Taylor Swift és Ed Sheeran – úgy döntöttek, hogy nem használják ezt a fajta árazást. A The Cure frontembere, Robert Smith pedig „kapzsi átverésnek” nevezte a rendszert. „Minden művésznek megvan a választása, hogy nem vesz részt benne” – írta 2023-ban. Szerinte ha egyetlen művész sem venne részt ebben, akkor megszűnne létezni. Más sztárok azonban arról nyilatkoztak, hogy a közvetlen tudtuk nélkül alkalmazták – írta a BBC