A kulcstermékeket az ÉMI Nkft. környezeti minősítése során minél jobb értéket elérő építőanyagok teszik ki, de megtalálhatók az adatbázisban azokat a hőszigetelők, nyílászárók, valamint hő- és melegvíztermelő berendezések, amelyek megfelelnek a vonatkozó európai uniós jogszabályoknak.

Fontos, hogy kizárólag csak az ezen a listán szereplő termékek közül választhatnak az igénylők, ha részt szeretnének venni a programban – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Kiemelik, hogy a program társadalmi egyeztetése során a hőszivattyús fűtési rendszer kiépítése is bekerült a támogatható tevékenységet közé, valamint a műanyag mellett fa szerkezetű nyílászárók beszerelése a kőzetgyapot hőszigetelés is a támogatott építési anyagok között van.

Az NGM megjegyzi, hogy a felhasználható kulcstermékek listája önkéntes gyártói adatszolgáltatáson és nyilvánosan közzétett adatokon alapul, ezért folyamatosan bővülhet. A kulcstermékek listája az ofp.emi.hu weboldalon érhető el.

A program 108 milliárd forintos keretösszegéből a becslések szerint közel 20 ezer lakóépületben valósulhatnak meg fejlesztések, amelyekkel jelentősen csökkenhet a támogatott családok energiafelhasználása – írják.

Indul az otthonfelújítási roham, akad jó pár újdonság

Július 1-jétől nyújtható be kölcsönkérelem az otthonfelújítási programra az MFB Pont Plusz lakossági hálózat fiókjaiban. A végleges felhívás június 17-én délután jelenik meg a palyazat.gov.hu oldalon.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→