Az Ullmann-palota a neves építész, Freund Vilmos tervei alapján 1883-84 között épült Ullmann Sándor országgyűlési képviselő számára. A klasszikus neoreneszánsz remekmű több mint 150 éve szerves része Budapest kulturális és építészeti tájképének.

Az épületet számos ismert intézmény bérelte, a Budapesti Közforgalmú Vasúttársaságtól a Magyar Gyógyfürdő és Termálfürdő Vállalatig, de egykor olyan híres üzleteknek és szórakozóhelyeknek is otthont adott, mint a Miramare, a Corvin Kávéház és a Lido étterem. Ma a palota felső emeletein 2000 négyzetméternyi minőségi irodahelyiséget kínál, míg a földszinten a Michael Kors fő budapesti üzlete található. 

A palota felújítása biztosítja, hogy az épület az elegancia és a funkcionalitás szimbóluma maradjon a jövő generációi számára is azáltal, hogy megőrzi az ingatlan történelmi lényegét, miközben a mai kor követelményeinek megfelelően modernizálja. 

A felújítási tervek a komfortérzet mellett az Ullmann-palotát az épületek hatékonyságának mintapéldájává teszik: az elavult fan-coil rendszert a legmodernebb VRF-rendszerre cserélik, ezzel biztosítva az elavult gázalapú fűtési rendszerről való leválást, fenntartható és hatékony gépészeti megoldásokat biztosítva az épületnek. Ez a korszerűsítés, valamint az épület teljes belső magjának kibővített szellőztetése egészségesebb és kényelmesebb légkört teremt az épületben dolgozók számára.

A fejlesztéssel az Andrássy út ikonikus épülete ismét a város pezsgő üzleti életének középpontjába kerül

– nyilatkozta Jake Lodge, az Avision Young Hungary igazgatója, az épület vagyonkezelőjének helyi képviselője.

A projekt beruházója elkötelezett amellett, hogy az Ullmann-palota a lehető legmagasabb energiateljesítmény-tanúsítványt (EPC) és fenntartható minősítést kapja. Ez magában foglalja az energiaveszteséget minimalizáló anyagok kiválasztását és a nagy hatékonyságú berendezések beszerelését.

Kép: Avision Young Hungary

A legmodernebb HVAC-rendszer mellett a tervek között szerepel a szigetelés és az ablakok korszerűsítése is, azzal a céllal, hogy az épület energiateljesítményét maximalizálják, és ezt BREEAM tanúsítvánnyal igazolják.