Az Egyesült Királyság királyi családjának tulajdonát képező eladó tárgyak között szerepel egy Diana walesi hercegnő által viselt éjkék, pánt nélküli gyémántcsillagokkal díszített ruha, egy 1938-as kosármarkolatú kard, V. György király gyémántokkal kirakott óra medálja és Wallis Simpson, Windsor hercegnéjének egyedi szőrmebundája is írja a The Guardian.

A Julien's Auctions által szervezett, a kaliforniai Peninsula Beverly Hills szállodában tartott csütörtöki árverésen Diana hercegnő ruháinak eddigi legnagyobb kollekciója lesz elérhető a Christie's 1997-es történelmi jótékonysági árverése óta. 

A Julien'snek már volt szerencséje  Diana hercegnő néhány legfontosabb ruhadarabját képviselni, amellyel világrekordokat is tudott dönteni.

Diana hercegnő az 1980-as években vált stílusikonná, és számos kedvenc brit tervezője volt, akiket pártfogolt, köztük van Catherine Walker, Victor Edelstein, Caroline Charles és Murray Arbeid.

Az ikonikus Arbeid-ruha, egy éjkék, pánt nélküli, gyémántcsillagokkal díszített tüllruha, amelyet Diana hercegnő az 1986-os „Az operaház fantomja” premierjén és több más eseményen is viselt.

Diana hercegnő eladó ruhája
Diana hercegnő eladó ruhája

A ruhadarab jelenleg 200 ezer dollárt ér, amely közel 75 millió forintnak felel meg.

Diana hercegnő együttérző, szerető és gondoskodó ember volt, és a vörös szőnyegen, a jótékonysági misszióiban, a fiai iskolai napjain viselt ruhái megmutatják, miért volt ő valóban a nép hercegnője. Az ő darabjai a legkeresettebbek a királyi család tagjai között

– mondta Martin Nolan, a Julien's Auctions igazgatója.

Diana hercegnő és Károly herceg esküvőjének emléktárgyai is szerepelnek az árverésen. Az eladó tárgyak között találhatóak kézzel írott levelek, aláírt ünnepi üdvözlőlapok és egy dedikált fénykép is, amelyen Diana hercegnő és az újszülött Vilmos herceg látható 1982-ből.

Szintén magas  liciteket vonz a Windsor hercegének 1938-ban készült skót felföldi ezredtiszti kosármarkolatú kardja, valamint egy gyémántos, gyöngyházmagos medálos óra is, amely három királyi generációt köt össze.

Az órát (amelyen V. György király királyi jelvénye látható) VI. György király ajándékozta unokájának, Margit hercegnőnek, II. Erzsébet királynő egyetlen testvérének.

A Diana hercegnő gyűjteményében található tárgyak értékesítésének egy részét a Muscular Dystrophy UK javára fordítják.

Harry Potter rajongók figyelem, eladó relikviák a láthatáron

A közelgő aukció fénypontját a világhírű sorozat első kötetborítójának eredeti, 600 ezer dollárra becsült illusztrációja jelenti.
Bővebben--->