Hétfőn, azaz július elsején egy igen kellemetlen dologgal találhatták szembe magukat azok a cserediákok, akik Ausztráliában szeretnék folytatni a tanulmányaikat. Az ausztrál kormány ugyanis 125 százalékkal megemelte a vízumkérelmek díját.

A díjak megemelésére állítólag azért van szükség, hogy növelje az ország legnagyobb exportcikkének „integritását”, 

A Bloomberg beszámolója szerint július elsejével 710 ausztrál dollárról (mintegy 174 ezer forintról) 1600 ausztrál dollárra (közel 391 ezer forintra) emelkedtek a költségek. Clare O' Neil belügyminiszter azt nyilatkozta, hogy az emelés egy olyan migrációs rendszer létrehozását segíti elő, ami az eddiginél igazságosabb, kisebb és jobb eredményeket tud az ország számára elérni.

Ausztráliában található a világ egyik legnagyobb nemzetközi oktatási ágazata, melynek értéke meghaladja az évi 48 milliárd ausztrál dollárt, ami a teljes export 7 százalékát teszi ki. A Grattan Intézet szerint a nemzetközi diplomások teszik ki a nemzet állandó szakképzett bevándorlóinak egyharmadát.

Közel 800 magyar diák kapott ajándékok az uniótól

Kisorsolták az InterRail-bérleteket, összesen több mint 35,5 ezer európai diák utazhat ingyen, köztük persze a magyarok is.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→