Bernard Arnault, a Louis Vuitton-t és a Möet Henessy-t tömörítő LMVH cégcsoport vezérigazgatója március óta 54 milliárd dollárt veszített vagyonából

Csakhogy a cég részvényei mintegy 20 százalékot estek, mivel a gyengébb kereslet rányomta a bélyegét az eladásokra és a nyereségre is – írja a Business Insider.

A francia luxuscikkek óriásvállalatának alapítójának és vezérigazgatójának vagyona márciusban 231 milliárd dollár volt, amivel Elon Muskot és Jeff Bezost, az Amazon alapítóját is megelőzte a Bloomberg Billionaires Index élén.

Azonban a tőzsde pénteki zárására ez a vagyon 177 milliárd dollárra zsugorodott, ezzel pedig Arnault az ötödik helyig esett vissza, Musk és Bezos mellett Mark Zuckerberg és az Oracle társalapítója, Larry Ellison mögött.

Emellett a Bloomberg rangsorában szereplő 500 magánszemély közül ő veszítette az év eleje óta a legtöbb vagyonát, és a 18 leggazdagabb ember közül ő az egyetlen, aki 2024-re mínuszba került.

Luxuspofon miatt rázzák a fejüket a befektetők

Nem hozzák az elvárt növekedést a luxuscikkeket gyártó cégek az első félévben. Erre komoly eladásokkal válaszol a részvénypiac.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.