Ezúttal az amerikai kongresszus két házának demokrata vezetője sürgette a Demokrata Párt elnökjelölő konvenciójának elhalasztását, Adam Schiff befolyásos demokrata képviselő pedig  visszalépésre kérte Joe Bident a jelöltségtől.

A szenátus többségi vezetője, Chuck Schumer szenátor és a képviselőházban kisebbségben politizáló demokratákat vezető Hakeem Jeffries képviselő szerdán egyeztetett, ami után

azt javasolták, hogy Joe Biden elnökjelöltsége körül felmerült kérdések miatt halasszák el a jelölést véglegesítendő elnökjelölő konvenciót.

Ezt az eredeti tervek szerint augusztus 19-22. között tartanák Chicagóban.

Eközben az elnökjelöltségtől való visszalépésre kérte Joe Bident a befolyásos kongresszusi képviselő, Adam Schiff, aki novemberben szenátusi székért indul a választáson. 

A demokraták progresszív szárnyához sorolt politikus közleményében úgy fogalmazott, hogy egy második Trump-elnökség aláásná az amerikai demokrácia alapjait. Egyben azt a meggyőződését hangoztatta, hogy

 Joe Bidennek ideje lenne átadnia a fáklyát, és politikai örökségének megőrzése érdekében hagyni, hogy mások legyőzzék Donald Trumpot.