A demokrata megadonorok úgy vélik, Joe Biden közel áll ahhoz, hogy kiszálljon az elnökválasztási versenyből, miután az adományozók azzal fenyegetőztek, hogy leállítják a kampánya finanszírozását, valamint a párt befolyásos vezetői is jelezték, hogy már tarthatatlannak látják a jelöltségét.

Szerintem ennek nagyon rövidesen vége lesz

– mondta a Financial Timesnak az egyik Chuck Schumerhez közel álló donor, aki az elmúlt napokban a Szenátus többségi vezetőjéhez közelálló emberekkel beszélt.

„A nyomás leküzdhetetlen” – mondta egy magas rangú washingtoni demokrata, aki azt jósolta, hogy

Biden már „hétfőre kiszáll”. Más, a párt vezetéséhez közel álló személyek szerint ez akár korábban is megtörténhet.

Egy nyugati parti demokrata adománygyűjtő, aki a múlt héten még határozottan ellenezte a Biden visszaléptetésére tett erőfeszítéseket, csütörtökön már azt mondta, hogy egy másik jelöltnek nagyobb esélye lenne Trump legyőzésére.

George Krupp, egy bostoni ingatlanbefektető és jelentős demokrata adományozó, aki nemrégiben tiltakozott Biden újraválasztása ellen, azt mondta, nem hiszi, hogy a hivatalban lévő elnök képes kitartani.

"Hatalmas nyomást gyakorolnak a kulcsfontosságú demokrata politikusok, tisztviselők és adományozók" – mondta.

A CBS-YouGov friss felmérése szerint Trump országos előnye Bidennel szemben az ellene történt merényletkísérlet óta tovább nőtt, öt százalék jelenleg a különbség a két elnökjelölt között.

Covid ide vagy oda, a demokratáknak elegük van Bidenből

A demokraták 65 százaléka úgy véli, hogy az agg elnöknek vissza kellene vonulnia a 2024-es elnökjelöltségért folyó versenyből. Donald Trump csak egy kávét kér.