A Pinterest közösségi médiaplatformot adatvédelmi gondok miatt több negatív kritika is érte az utóbbi időben Franciaországban. A NOYB érdekvédelmi szervezet panaszt is benyújtott  a személyes adatok hozzájárulás nélküli kezelése miatt – írja a Euronews.

A Pinterest alapértelmezésben lehetővé teszi a reklámcélú nyomon követést, ám az EU általános adatvédelmi rendelete (GDPR) értelmében a felhasználóknak fel kellene ajánlani a kilépési lehetőséget, hogy ezt megakadályozzák – áll a NOYB, francia adatvédelmi hatósághoz (CNIL) benyújtott panaszában.

A Pinterest titokban követi az európai felhasználókat anélkül, hogy a beleegyezésüket kérné. Ez lehetővé teszi a közösségi médiaplatform számára, hogy jogellenesen profitáljon az emberek személyes adataiból anélkül, hogy erről valaha is tudomást szereznének

– hangsúlyozta közleményében Kleanthi Sardeli, a NOYB adatvédelmi jogásza.

A NOYB szerint a vállalat – amelynek mintegy 130 millió felhasználója van az EU-ban – a látogatott weboldalakon és más harmadik felektől származó adatokra hivatkozva személyre szabott hirdetéseket tud megjeleníteni a felhasználóknak.

Új irányt vesznek a közösségi oldalak, célkeresztben a barátkozás

A közismert közösségi médiaplatformok újabban abban próbálják meg újra feltalálni magukat, hogy a legközelebbi barátainkkal és ismerőseinkkel ápolhassunk kapcsolatot. Csakhogy ezt a trendet is a TikTok készítői villantották meg először.
Bővebben>>>