Összeomlott a Drezda belvárosában lévő Carola híd egy darabja szerdán kora reggel – közölték a helyi hatóságok.

A híd egyike a Drezdában az Elba folyón átívelő négy hídnak, és az eset hatalmas közlekedési és infrastrukturális káoszt okoz a kelet-németországi városban.

A korai időpont miatt senki sem tartózkodott a hídon, amikor a baleset bekövetkezett, így senki sem sérült meg. Ugyanakkor az összeomlott híd kulcsfontosságú a helyi közlekedésben, ezért mind az autóforgalmat, mind a hajóforgalmat jelentősen korlátozni kellett Drezdában. A híd körüli utcákat is érintette az összeomlás.

A hídon ráadásul két villamosvonal is áthaladt. Az utolsó villamos mindössze 18 perccel a 3 óra 08 perckor bekövetkezett összeomlás előtt ment át a hídon.

A hídomlás két nagy távfűtési csövet is átszakított, így a melegvíz-ellátás teljesen leállt Drezdában, amely 560 ezer fős lakosságával Németország 12. legnagyobb városa.

Az eredetleg 1895-ben készült Carola hidat a második világháború vége felé robbantották fel, hogy megpróbálják feltartóztatni a közeledő szovjet hadsereget. Az újjáépítésre 1967 és 1971 között került sor, majd a felújítása 2019 és 2021 között zajlott.

Az összeomlás okát egyelőre nem állapították meg.

(via DW)