Ismét tűz ütött ki a Kijevi régióhoz tartozó csernobili zónában, ahol már második napja csaknem négyszáz tűzoltó igyekszik megfékezni a lángokat.
A Kijevi régióban folytatódik a nyílt területen keletkezett tűz elhárítása, jelenleg az ország különböző részeiből érkezett 399 tűzoltó 103 berendezéssel dolgozik a lángok megfékezésén
− írta az ukrán katasztrófavédelmi szolgálat hétfőn a Telegramon. Hozzátették: erdészeti gépeket, valamint buldózereket, traktorokat is bevontak az oltásba.
Viktorija Ruban, a katasztrófavédelem regionális részlegének szóvivője elmondta: az erős szél miatt a tűz gyorsan terjed új területekre, ezért csernobili zónában ismét ég a növényzet. A szóvivő kiemelte, hogy ez egy új tűzfészek a csernobili zónában. Néhány napja már eloltották a tüzet – írja az Index.

A múlt héten, szeptember 3-án szintén arról számoltak be, hogy a csernobili övezetben körülbelül húsz hektárnyi területen ég az erdő.

A hatóságok kiemelték, a lángok ismételt fellobbanásával, mostanra több mint 2600 hektárnyi területet borított be a tűz, ugyanakkor a radioaktív háttérsugárzás nem haladja meg a szokásos szintet.