A Deadpool & Rozsomák átlépte a bűvös 200 millió dolláros határt, ezzel a legnagyobb bevételt hozó R-besorolású filmek nyitóhétvégéjének rekordtartója lett - írja a CNN. 

A stúdió becslései szerint a Deadpool & Rozsomák (Marvel Cinematic Universe-MCU 34. filmje) 205 millió dolláros hazai és 438,3 millió dolláros globális bevételt hozott a debütálás során.

Az első Deadpool-film 2016-os megjelenésekor nagyjából 132 millió dollárral biztosította be a legmagasabb bevételt hozó R-kategóriás film  nyitóhétvégéjének rekordját, a Deadpool 2 pedig 2018-ban 125 millió dolláros hazai hozammal megszerezte a második helyet.

A Deadpool & Rozsomák debütálása minden idők legjobb nyitóhétvégéi között szerepel, jelenleg a nyolcadik helyen áll egy hajszállal lemaradva a 2012-es Bosszúállóktól (207 millió dolláros bevétel) és éppen csak megelőzi a 2018-as Fekete Párduc című filmet (202 millió dollár).

A 10 legjobban debütáló film közül 6 jelenleg is a Marvel tulajdonában van. Annak ellenére, hogy eddig úgy látszott, hogy a franchise kifutóban van, a Deadpool nagy valószínűséggel meg tudja adni az esélyt egy újjáélesztéshez. 

Továbbra is minden filmet a saját feltételei szerint kell vennünk, változó sikerességi küszöbökkel, különösen, mivel az MCU jövőre több filmmel is újjáépül a Bosszúállók-filmek várható visszatérése előtt

– mondta Shawn Robbins, a Box Office Theory alapítója és tulajdonosa.

Tagadhatatlan, hogy a Deadpool és Rozsomák önmagában is hatalmas győzelmet aratott, egyedi stílusával a megrögzött Marvel-rajongókat és az alkalmi közönséget is egyaránt bevonzva – tette hozzá Robbins. 

A Jégvarázst is lenyomta: elképesztő bevételeket produkál az Agymanók 2

Az Agymanók 2 hivatalosan is minden idők legnagyobb bevételt hozó animációs filmje lett. Ezzel megelőzte a Jégvarázs 2-t, amely 2019 óta tartotta a rekordot.
Bővebben--->