divat szerelmesei busás összegeket hajlandóak fizetni a bevált márkákért és termékekért a fényűző anyagok, a minőségi kivitelezés, a tekintélyes logók és a divatos sziluettek miatt.

Azonban az olasz rendőrség most razziát tartott az LVMH Dior néhány beszállítójánál, akik többek között például luxustáskákat készítenek. Az ügyészség a vizsgálatot követően megállapította, hogy a  Dior csupán 20 ezer forintnak megfelelő összeget fizetett olyan táskák előállításáért, amelyeket a kiskereskedelemben már 1 millió forintért árusítottak – írja a Business Insider.

A kezdeti nyomozást követően a Dior és az Armani egységeit egy évre bírósági felügyelet alá helyezték, azzal vádolva őket, hogy kizsákmányolják a munkásokat és nem tartják be a hatályos munkaügyi törvényeket. Ezáltal nem kell felfüggeszteniük munkájukat, de komoly  ellenőrzésre számíthat a két vállalat.

Továbbá megállapította az ügyészség, hogy a Dior illetékesei nem győződtek meg arról, valóban biztosítva vannak-e a megfelelő munkakörülmények és –feltételek a szerződésben álló cégeknél.

Több olyan esetet is láttak, amikor az alkalmazottak az üzemben aludtak, hogy minél többet tudjanak dolgozni. Emellett sem az éjszakák, sem az ünnepnapok nem voltak szabadok.

A hatóságok tájékoztatása szerint ezekben az esetekben  kínai tulajdonú cégekről van szó, amelyeknek legtöbb munkavállalója is a Távol-keleti országból érkezett. Akadt köztük illegális bevándorló, valamint olyanok is, akik nem rendelkeztek minden szükséges dokumentummal. 

Volt olyan eset is, hogy az egyes gépek védőelemeit eltávolították, hogy gyorsabban lehessen velük dolgozni.

Az Armaninál is hasonló helyzetet találtak, itt a beszállítók 40 ezer forintot kaptak a 700 ezer forintért értékesített táskák előállításáért. 

Divatos trendek hódítanak a használt piacon

Jelentős bővülhet 2026-ig az európai online divat- és szépségszektor a Cross-Border Commerce Europe iparági szervezet szerint, melynek figyelemreméltó hányadát adhatják az olyan adásvételi platformok, mint a Vatera.
Bővebben--->