Donald Trump a Kamala Harris-szel folytatott elnökjelölti vitán egy ponton arra a hamis állításra támaszkodott, hogy az ohiói Springfieldben haiti bevándorlók ellopják a helyiek háziállatait és a parkokban található vadállatokat azért, hogy elfogyasszák őket.

Az elnökjelölt Harris azon meglátását is támadta, miszerint változatosabbá és fenntarthatóbbá kell tenni az Egyesült Államok energiaforrásait, arra hivatkozva, hogy Németország is megpróbált korábban lemondani a fosszilis tüzelőanyagokról, de kudarcot vallott – írja a Reuters.

A német külügyi tárca azonban egy X-bejegyzésben cáfolta a volt elnök állításait. Mint írják, „Németország energiarendszere teljes mértékben működőképes, több mint 50 százalékban megújuló energiaforrásokkal.” Azt is hozzátették, hogy legkésőbb 2038-ig a szén alapú energia lekerül a hálózatról.

A bejegyzés végére frappáns, utóirat gyanánt hozzátették: ők sem esznek macskát és kutyát.

Olaf Scholz német kancellár ugyan közvetlenül nem támogatta Kamala Harrist, júliusban hozzáértő és tapasztalt politikusként hivatkozott rá, aki szerinte pontosan tudja, hogy mit csinál és könnyen megnyerheti az amerikai elnökválasztást.

Taylor Swift beállt a demokraták mögé és rögtön kampányeszköz lett

Az énekesnő pár perccel az első elnökjelölti vita után jelentette ki hivatalosan, hogy a demokraták jelöltjét, Kamala Harrist és Tim Walz alelnököt támogatja a novemberi választásokon.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.