Februárban három ember meghalt, két héttel később pedig egy ember megsérült egy rotterdami, illetve egy Herveld településen található droglaboratóriumban történt robbanásban. Három holland állampolgárt a határ közelében fekvő belga település droglaboratóriumában elszabadult mérgező gázok öltek meg, egy másik személy pedig egy herwijneni laborban halt meg.

A további három halálesetben a nyomozás még tart, ezért a rendőrség nem közöl részleteket – írta a lap az MTI szerint.

A hatóságok különösen aggódnak amiatt, hogy egyre több laboratóriumot hoznak létre lakott területeken, és „amatőröket” és „külföldi kényszermunkásokat” használnak a kábítószer előállításához.

A lap szerint a drogbandák közötti konfliktusok miatt megsokasodtak a magánházak és üzletek elleni gyújtogatásos támadások is. Ez év első öt hónapjában csaknem 500 ilyen eset történt.

A holland rendőrség rekordszámú, 151 droglabort számolt fel tavaly, a legtöbbet a korábbi évekhez hasonlóan továbbra is a Hágát is magában foglaló Dél-Holland, valamint a Bredát és Eindhovent magában foglaló Észak-Brabant régióban.

Rendkívül aggódunk a polgárok biztonsága miatt. Idén már tíz haláleset és öt sérülés történt 13 súlyos incidens során. Ez nem sok jót ígér

– nyilatkozta a lapnak Willem Woelders rendőrségi szóvivő.