Donald Trump megerősítette, hogy Elon Musk vállalná az amerikai kormányzat pénzügyeit és hatékonyságát vizsgáló bizottság vezetését.  A volt elnök közölte, hogy az új adminisztráció által létrehozott szervezetnek a megalakulásától számított hat hónapon belül tervet kell kidolgoznia a „csalások és a helytelen kifizetések" felszámolására. A szervezet vezetésével kapcsolatban Trump elárulta, hogy a vállalkozó biztosította róla, hogyha

van rá ideje, akkor jól fogja csinálni. Jelezte, hogy hajlandó rá.


Az újonnan létrehozandó Kormányzati Hatékonysági Bizottság végezné el „az egész szövetségi kormány teljes pénzügyi és teljesítményértékelését", és ajánlásokat kéne tennie „drasztikus reformokra". A republikánus jelölt azonban nem árult el további részleteket a bizottság pontos működési rendjéről – írja a Der Spiegel.

Musk nem venne fel fizetést

Néhány hete maga Musk tett javaslatot a bizottság létrehozására, amikor az X-en élőben beszélgetett Trumppal. Szerinte egy ilyen bizottságnak biztosítania kellene, hogy „jó célokra" költsék el az adófizetők pénzét, és felajánlotta segítségét a projekt megvalósításához. A Tesla-vezér most azt írta: 

Örömmel szolgálom Amerikát, ha lehetőség adódik rá. Fizetés, cím és elismerés nélkül.

Elon Musk jó ideje Trumpot támogatja az elnökválasztási kampányban, és rendszeresen kampányol Kamala Harris demokrata jelölt ellen.

Elon Musk dollármilliói csodákra képesek: Donald Trump egyre zöldebb

Az exelnök szerint nincs más választása, mint hogy támogassa az elektromos járműveket, hiszen Elon Musk nagyon komolyan mögé állt a kampány során.