Vasárnap az európai parlament Patrióták képviselőcsoportjához tartozó politikai erők vezetői jelentek meg az olasz Liga párt 36. évi összejövetelén Pontidában – írja a Euronews.

A képviselők a „határok védelme nem bűncselekmény” jelszó alatt léptek színpadra, köztük az olasz pártvezetővel, akire jelenleg is 6 év börtönbüntetés várhat. Ugyanis 2019-ben belügyminiszterként megtagadta 147 menekült partra lépését, az őket a Földközi-tengerről kimentő hajóról. 

A palermói ügyészek jelenleg kötelességszegéssel és emberrablással vádolják Matteo Salvinit, amiért 19 napig nem engedte, hogy az Open Arms hajó és utasai kikössenek Olaszországban.

A rendezvényen több jobboldali európai politikus is részt vett, André Venturától, a portugál CHEGA párt elnökétől Orbán Viktor magyar miniszterelnökig. A politikai vezetők pontidai napirendjét a migráció, és az „Európa változtasson irányt” felhívás tette ki. 

Magyarország hősként ünnepli Salvinit, mert lezárta a határokat és megvédte az olasz otthonokat. Kitüntetés kellene neki, nem pedig az, hogy bíróság elé állítsák

– jelentette ki Orbán Viktor.

Európának képesnek kellene lennie arra, hogy világos döntéseket hozzon, ahogy Matteo Salvini tette

– tette hozzá Marlene Svazek, az Osztrák Szabadságpárt alelnöke.

Orbán Viktor súlyos csapásról számolt be

A magyar kormányfő szerint súlyos csapás az európai gazdaságra a kínai elektromos autókra kivetendő kiegészítő vám.
Bővebben--->