Az Egyesült Államok titkosszolgálata golyóálló üveggel veszi körül Donald Trump volt elnök pódiumát, hogy újra tarthasson kültéri kampánygyűléseket.

Július 13. óta Trump közel egy tucat kampányeseményt tartott, mindegyiket zárt térben, de kifejezte óhaját, hogy a szabadban kampányoljon – írta meg az ABC News.

Trumpot három oldalról üvegtáblák veszik majd körül.

Don Mihalek, a titkosszolgálat nyugalmazott ügynöke azt mondta,

Ez nem csak egy üvegdarab, hanem egy nagy és nehéz páncélozott üveg, amely kiterjedt logisztikai képességet igényel, általában nagyszabású szabadtéri rendezvényekre van fenntartva.

A ballisztikus üveget általában katonai teherszállító repülőgép fedélzetén szállítják. Donald Trump esetében azonban a titkosszolgálat több készletet rendel, amelyeket országszerte tárolnak, hogy teharutóval lehessen egy-egy eseményre elszállítani.

Donald Trumpra a pennsylvaniai Butlerben egy fegyveres a színpadtól 120 méternyire lévő háztetőről rálőtt, és eltalálta a jobb fülét. A támadásban legalább két ember meghalt. Itt vannak a részletek >>>

A titkosszolgálat korábbi igazgatója, Kim Cheatle, megerősítette Trump, Kamala Harris alelnök, demokrata elnökjelölt és társaik védelmét.

Széttépték a titkosszolgálat vezetőjét, hihetetlen részletek jöttek a Trump-merényletről

Bár gyanúsnak tartották a későbbi merénylőt, mégsem léptek az amerikai titkosszolgálat és az FBI emberei, ennek okairól adtak számot a szenátus előtt. Erről itt olvashat többet >>>