Egy iparági testület becslése szerint az indiai technológiai szektornak több mint 1 millió mérnökre lesz szüksége az elkövetkező 2-3 évben, akik a fejlett mesterséges intelligenciával kapcsolatos képességekkel rendelkeznek.

A Bloomberg cikke szerint ezt az igényt csak akkor lehet kielégíteni, ha a kormány jelentősen megerősíti az oktatást és a képzést.

Sangeeta Gupta, a Szoftverek és Szolgáltatások Országos Szövetségének alelnöke és stratégiai igazgatója arról beszélt, hogy a szektornak át kell képeznie a meglévő munkaerő több mint felét, hogy olyan területeken vállalhassanak állást, mint a mesterséges intelligencia, az adatelemzés vagy a kiberbiztonság.

India 250 milliárd dolláros technológiai szektora fontos szerepet játszik az ország gazdaságában, mintegy 5,4 millió embert foglalkoztatnak.

Az olyan IT-vállalkozások, mint a Tata Consultancy Services nehezen tudják betölteni a pozíciókat, mert nagy eltérés mutatkozik a munkavállalók készségei és a munkájuk során szükséges ismeretek között.

A TCS a múlt hónapban azt közölte, hogy nem tud 80 ezer állást betölteni a képzettségi hiányosságok miatt. A Larsen & Toubro India legnagyobb mérnöki és építőipari cége júniusban közölte, hogy IT-alapú szolgáltató egységében 20 ezer mérnök hiányzik.

Versenyt futnak az idővel a mesterséges intelligencia mérnökei

A fejlesztőket irreálisan sok túlórával terhelik, sokszor értelmetlenül, mert a projektjeik nagy részét lefújják.