Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság (FDA) engedélye még szükséges ahhoz, hogy a világ második legnagyobb dohánypiacán értékesíteni tudja termékét – írja a Reuters. 

Hat dohányzásellenes és egészségügyi csoport, köztük a Campaign for Tobacco-Free Kids (Kampány a Dohányzásmentes Gyermekekért), az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia és az Amerikai Tüdőgyógyászok Szövetsége levélben fordult az FDA-hoz, hogy ellenezzék az IQOS-szal kapcsolatos kérelmeket, amelyeket a Philip Morris International (PMI) nyújtott be az ügynökséghez.

A kampánycsoportok állítása szerint egy készülő független tanulmány teljesen ellentmond a PMI megállapításainak arról, hogy az IQOS felhasználók milyen arányban hagyták el teljesen a hagyományos cigarettát.

Az ügynökség közölte, hogy megkapta a levelet, és közvetlenül a feladónak fog válaszolni. További megjegyzéseket nem kívántak fűzni az ügyhöz.

Az  FDA először 2019-ben engedélyezte a PMI számára az IQOS egy régebbi változatának értékesítését. Ezt követően lehetővé tették azt is, hogy a PMI úgy forgalmazza termékét, mint ami a cigarettával szemben csökkentett expozíciót kínál a káros vegyi anyagoktól a dohányzók számára, amennyiben teljesen átállnak a hagyományos termékekről.

Óriási átverés az e-cigaretta, változás jöhet a dohányosoknál

Tévhit, hogy az alternatív dohánytermékek segítik a leszokást, ugyanannyira károsak mint a cigaretta. Az idei évtől új szakmai irányelv segíti a dohányzásról való leszokást, mondta Bogos Krisztina, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet főigazgató főorvosa.
Bővebben--->