A hadsereg hozzátette, hogy légierő gépei a Hezbollah mintegy 280 létesítményét támadták szerdán, köztük azokat a rakétaindító állásokat, amelyekből Cefatot, Naharíját és a Haifától keletre fekvő völgyeket vették célba – írja az MTI.

A libanoni egészségügyi minisztérium adatai szerint az izraeli légierő szerdai támadásainak huszonhárom halálos és kilencvenöt sebesült áldozata van.

Az ENSZ humanitárius ügyekkel foglalkozó hivatala (OCHA) szerint csak az elmúlt öt napban – amióta jóval súlyosabbá vált az Izrael és a  Hezbollah közötti konfliktus – több mint 90 ezer libanoni kényszerült elhagyni otthonát.

Hamász palesztin iszlamista szervezet tavaly októberi terrortámadása óta viszont – amely után Izrael hadműveletet indított a Gázai övezetben, majd a Hamász támogatásaként a Hezbollah elkezdte támadni Izraelt, és válaszcsapásokat kapott – mintegy 200 ezren, többségükben dél-libanoniak kényszerültek feladni otthonukat.

Szerda este ülést tart az izraeli biztonságpolitikai kabinet, majd csütörtök reggel Benjámin Netanjahu miniszterelnök New Yorkba utazik, és beszédet mond az ENSZ Közgyűlésének ülésszakán, és várhatóan szombat este tér haza.

Röpködnek a tízmilliárdok: óriási fegyverüzletet kötött az Egyesült Államok és Izrael

Washington 20 milliárd dollár értékű fegyvereladást hagyott jóvá, beleértve 50 F-15-ös vadászrepülőgépet és fejlett levegő-levegő rakétákat. Bővebben >>>