Kamala Harris alelnök várhatóan este fogja nyilvánosságra hozni alelnökjelöltjét – közölte két, a tervet ismerő forrás az NBC News szerint. Azonban hozzátették azt is, hogy a bejelentés időzítése még változhat attól függően, hogy Harris mikor hozza meg végleges döntését, vagy hogy lesz-e olyan szivárogtatás a médiában, amely befolyásolhatja a döntését.

A Harris-kampány a nap folyamán különböző szöveges üzeneteket is terjeszt támogatóinak, ahogy az korábban is jellemző volt. A végső részletek pontos meghatározása még folyamatban van.

A várva várt döntésre azt követően kerül sor, hogy Kamala Harris vasárnap személyesen találkozott három olyan pályázóval, akiket az alelnöki posztra jelöltek – Josh Shapiro pennsylvaniai kormányzóval, Mark Kelly arizonai szenátorral és Tim Walz minnesotai kormányzóval. 

A listán szerepel még Illinois állam kormányzója, JB Pritzker, Kentucky kormányzója, Andy Beshear és Pete Buttigieg közlekedési miniszter.

Kamala Harris kedden indul ötnapos, hét államban zajló körútra jelöltjével.

Joe Biden hálás a németeknek, Kamala Harris jól megpuhította őket

Az amerikai elnök újságíróknak azt nyilatkozta, különösen nagy hálával tartozik a német kancellárnak, mert a megállapodás létrejöttéhez jelentős engedményre volt szükség Berlin részéről, mivel kezdetben nem volt hajlandó az orosz fél által kért személy elengedésére.

A részletekről ITT írtunk bővebben.