Alig 24 órával azután, hogy Biden bejelentette visszavonulását és a támogatásáról biztosította Kamala Harrist, az alelnök máris elegendő delegátust szerzett ahhoz, hogy a jelöltséget megkaphassa.

A politikai támogatáson túl a pénzcsapok is megnyíltak az új lehetséges aspiráns kampányába, melyhez egy nap alatt rekordmennyiségű, 81 millió dollárnyi adomány gyűlt össze.

Harris támogatói között van több milliárdos is, a Business Insider gyűjtése szerint köztük van a Meta egykori vezetője, Sheryl Sandberg is, aki hétfőn az Instagram-oldalán adott hangot támogatásának.

Szintén a támogatók közt szerepel Reed Hastings, a Netflix társalapítója is, aki 7 millió dolláros adománnyal járult hozzá Harris elnökjelöltségéhez. Állítása szerint korábban sosem adományozott ennyi pénzt egyik elnökjelölt támogatására sem.

Soros György fia, Alex Soros az X oldalán szólította fel a demokratákat, hogy álljanak Harris mögé.

Szintén az X oldalán biztosította az alelnököt a támogatásáról a filantróp milliárdos Bill Gates volt felesége, Melinda French Gates is.

Korán temették, és be is darálta a politika gépezete Joe Bident

Végül mégiscsak összeroppantotta a politikai daráló, vasárnap visszalépett az amerikai elnökjelöltségtől Joe Biden. A demokrata elnököt nem csak politikai ellenfelei, de saját párttársai és a sajtó is össztűz alá vette az utóbbi időben, különösen miután komoly hibákat vétett a Donald Trump elleni tévévitában
Összefoglalónkat a témában itt olvashatja.