Robert F. Kennedy független amerikai elnökjelölt pénteken felfüggesztette kampányát és bejelentette, hogy Donald Trump republikánus párti elnökjelöltet támogatja. Ezt a 70 éves politikus az arizonai Phoenix városában tartott kampányfellépésén közölte.

Kennedy közölte, hogy a kampánycsapata által elvégzett belső felmérések szerint, ha nem lép, akkor támogatókat vonhat el Trumptól, aki szoros versenyben áll a demokraták jelöltjével, Kamala Harris hivatalban lévő alelnökkel. Bejelentette azt is, hogy tíz ingadozó államban eltávolíttatja nevét a szavazócédulákról, hogy ne veszélyeztesse ott a választási eredményt, azonban a többi tagállamban megtartja jelöltségét.

Kennedy hangsúlyozta, hogy már többször is találkozott Trumppal és segédeivel, s megtapasztalta, hogy egyetértenek olyan kérdésekben, mint a határok biztonsága, a szólásszabadság és a háborúk lezárásának szükségessége.

Ezek azok az alapvető okok, melyek meggyőztek arról, hogy elhagyjam a Demokrata Pártot, függetlenként induljak és most támogatásom adjam Trump elnöknek, mondta Kennedy, aki hozzátette, még mindig számos olyan kérdés van, amelyben továbbra is nagyon komoly nézeteltéréseink vannak. Más kulcsfontosságú ügyekben azonban egyetértünk.

A Kennedy család tagjaként, környezetvédelmi ügyvédként és oltásellenes aktivistaként ismert fiatalabb Robert F. Kennedy az Ipsos legfrissebb augusztusi felmérése szerint ugyan a megkérdezettek mindössze 4 százalékának támogatását élvezi, ez azonban a mérleg nyelve lehet Trump és Harris szoros küzdelmében.

Kamala Harris lehet az új elnök, már nem Trump vezeti a méréseket

A demokraták elnökjelölőkonvenció előestéjén közölt adatok szerint a Biden-adminisztráció alelnöke a regisztrált és a valószínű szavazók körében is jobban áll. Itt olvashatja a részleteket >>>

Kennedy 2023 áprilisában még Joe Biden hivatalban lévő elnök kihívójaként indult a Demokrata Párt elnökjelöltségéért.