A tervezetet, amelyet a német miniszterelnökök konferenciáján nyújtott be Hessen és Alsó-Szászország, kitér arra, hogy mivel a készpénzmentes fizetési lehetőség használata széles körben elterjedt Németországban, ezért fizetési kártyával minden, a szükségletek fedezéséhez szükséges áru kifizethető.

A Welt írása szerint Boris Rhein tartományi miniszterelnök azt mondta, hogy Hessen és Alsó-Szászország 50 euróban maximalizálná a bevándorlók készpénzfizetési limitjét. Ugyanakkor egyes sajtóértesülések szerint a zöldpárti tartományoknak még fenntartásaik vannak a javaslatot illetően, közülük ugyanis többen túl alacsony összegnek ítélték meg az 50 eurós készpénzzel való vásárlási limitet.

A fizetési kártyát országosan ősszel tervezik bevezetni. Egyes tartományokban már elérhető a kártya, másutt azonban még nem. A készpénz maximalizált összegében sincs konszenzus, csak a türingiai kerületekben, több lépcsőben 50 és 204 euró között változik a levásárolható összeg.

A bevándorlóknak szóló bevásárlói kártyát arra a célja találták ki, hogy megakadályozza, hogy a migránsok pénzt utaljanak át az embercsempészeknek, valamint a külföldi rokonoknak és barátoknak.

Milliókért árulták a munkavállalói vízumokat

Óriási embercsempész hálózatra csaptak le a hatóságok, a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség 40 gyanúsított előállítását rendelte el Romániában.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→