A Letzte Generation (utolsó generáció) szélsőbaloldali klímavédelmi csoport az 5 német repülőtéren szervezett koordinált tüntetéseket. Az előre beígért Karlsruhei demonstráció végül elmaradt – írja a Euronews.

Az aktivisták többnyire az épületen belül tüntettek a fosszilis energia ellen, de a berlini repülőtéren ketten a kifutópályára is odaragasztották magukat. Ezen felül az egyik repülőtéri kerítésen egy hatalmas lyuk keletkezett, jelenleg is egy helikopter köröz a terület felett. 

Hivatalos információk szerint jelenleg több repülőtéren is leállt a légiközlekedés. A rendőrség szóvivője szerint Nürnbergben további intézkedésig felfüggesztették a működést. rendőrség mellett a tűzoltóságot is mozgósították. Egy szóvivő szerint jelenleg a kölni/bonni repülőtér sem üzemel, miután illetéktelenek bejutottak a repülőtér területének légtér felőli részébe.

A stuttgarti repülőtér forgalmát is megakasztották a szélsőséges klímavédők. A rendőrség jelentése szerint két ember a kifutópályához vezető bekötőúthoz ragasztotta magát. repülőtér szóvivője hangsúlyozta, hogy a légi forgalmat nem érintette a probléma. 

A környezetvédelmi aktivisták a hetekben több németországi repülőtéren is felbukkantak. Július végén egyszer már átmenetileg fel kellett függeszteni miattuk a légiközlekedést Frankfurt am Mainban. 

A német kormány a repülésbiztonsági törvény szigorításában látja a megoldást, annak érdekében, hogy a klímaaktivisták a jövőben ne hajthassanak végre az eddigiekhez hasonló akciókat.

A tervezett  reform alapvetően egy új rendelkezés lenne, amely büntethetővé tenné többek között a szándékos, jogosulatlan behatolást a kifutópályára, amennyiben az veszélyezteti a polgári légi közlekedés biztonságát.

Áll a nemzetközi reptér, mielőbb ellenőrizze a járatát!

Fel kellett függeszteni csütörtök reggel a frankfurti nemzetközi repülőtér forgalmát, a klímaaktivisták további akciókat ígérnek. Bővebben itt olvashat erről.