Kizárólag nők számára hozott létre egyedülálló nyári tábort Philippa Girling, a Camp Chateau vezérigazgatója. A franciaországi Quercyben található kastélyban a résztvevők szabadon alakíthatják ki saját nyaralásukat a gyertyakészítéstől az úszáson át a csillagok megfigyeléséig – ismertette az Euronews. 

Az adatok alapján kétségtelen, hogy az immár második éve működő vállalkozás sikeres.

Őszre 500 boldog táborozó hagyja el a régi Chateau de Béduer kapuit. A 2025-ös nyári várólista pedig 11 ezer névre szól.

„Sajnálom azokat a várólistán, akik soha nem tudnak majd eljönni, mert ennek kivárása 20 évig tartana"

– nyilatkozta aza alapító az Euronews Travelnek.

De nézzük, mi is a különleges egy csak nőknek szóló nyári táborban?

A Camp Chateau célja üdítően egyszerű: örömteli, mindenre kiterjedő nyári táborozási élményt nyújtani nőknek – fogalmazta meg az alapító tulajdonos. Mint mondta, 30 banki év után, amit egy igencsak férfiak dominálta iparágban töltött, belefáradt abba, hogy a nőket és a kisebbségeket folyamatosan alkalmazkodásra kényszerítik. 

Azzal az ötlettel hoztuk létre a Camp Chateau-t, hogy megérkezhetsz, és nem kell magadon dolgoznod. Csak pihenhetsz, és azt csinálhatod, ami örömet, nyugalmat és egy kis pihenést hoz neked.

Minden foglalkozás hat napig tart, és a táborozók rengeteg tevékenység közül választhatnak, mint például gyűjtögetés, gyertyakészítés, sajtkóstolás, lovaglás, jóga és csendes diszkó.

Mindenki annyi kiscsoportos, szabadon választható programon vehet részt, amennyin csak akar. Ha úgy tartja kedve, akár a medence mellett fekve is töltheti az időt.

A hangsúly az önrendelkezésen van. Ebben a francia idillben semmiért sem kell aggódni.

Az alapító azt mondja, szinte azonnal, ahogy megérkeznek a vendégek, látja, hogy a befeszült válluk kilazul és lesüllyed.

Ez az azonnali megkönnyebbülés érzése, mert a legtöbb nő még nyaralás közben is mindent megszervez.

A Camp Chateau-ban viszont csak azt kell eldönteniük, hogy a pihenés vagy a játék ideje következik.