A szaúdi Al-Nasr és a portugál válogatott támadója, Cristiano Ronaldo lett a világ legjobban fizetett futballistája a 2024/25-ös szezonban a Forbes magazin szerint.

A kiadvány 285 millió dollárra becsülte a 39 éves portugál sportoló bevételét, amelyből 220 millió dollár származott a labdarúgóklubtól, további 65 millió pedig futballtevékenységen kívüli bevételekből.

A Forbes megjegyzi, hogy a magazin 1990 óta követett sportolói közül csak Floyd Mayweather bokszoló tudott ennél többet keresni egy év alatt.

A ranglista második helyét az amerikai Inter Miami és az argentin válogatott támadója,  Lionel Messi szerezte meg 135 (60+75) millió dolláros bevétellel. A harmadik a szaúdi Al-Hilal és a brazil válogatott támadója, Neymar lett, akinek bevételét a magazin 110 (80+30) millió dollárra becsülte.

A Forbes szerint a világ tíz legjobban fizetett futballistája 983 millió dollárt fog keresni a 2024/25-ös szezonban. Ennek az összegnek a nagy részét azonban szaúd-arábiai klubok játékosai kapják majd.

Cristiano Ronaldo zsinórban másodszor, 10 éven belül pedig hatodszor végzett a világ legjobban fizetett futballistáinak rangsorában a Forbes szerint. 2022-ben az első helyet Kylian Mbappe, a francia válogatott és akkoriban a francia Paris Saint-Germain támadója foglalta el. 2018-2020-ban pedig Messi volt a listavezető.

Legnagyobb legendáján spórol a Premier League rekordbajnoka

A Mancester United tulajdonosai felmondták Sir Alex Ferguson nagyköveti szerződését, aki 26 évet töltött a klubnál, 38 trófeát nyert, köztük 13 Premier League-címet és két Bajnokok Ligáját.
Bővebben--->