Az olasz sajtó szerint a hét áldozat közül négyen egy légbuborékban fulladtak meg, miután elfogyott az oxigénjük. Chris Morvillo és felesége, Neda Morvillo is az áldozatok között volt, amikor a Bayesian szuperjacht a múlt hónapban elsüllyedt, a boncolás során pedig megállapították, hogy fulladás okozta a halálukat.

Mike Lynch brit techvállalkozóval voltak úton, hogy megünnepeljék azt, hogy júniusban az Egyesült Államokban felmentették csalás vádja alól. Amikor azonban heves vihar támadt Lynch 18 éves lánya, Hannah Lynch és a jacht séfje, Recaldo Thomas is életét vesztette – írja az Infostart.

La Repubblica olasz lap cikkéből kiderült, hogy Chris Morvillo és Neda Morvillo mellett két másik utas, a Bloomer házaspár is megfulladhatott. Ám a boncolás során állítólag nem találtak vizet egyikük tüdejében sem, ami arra utal, hogy azért haltak meg, mert a kabinjuk megtelt szén-dioxiddal, és elfogyott az oxigén.

Mike Lynch felesége, Angela Bacares 14 másik emberrel együtt túlélte a süllyedést. A fennmaradó boncolásokat, Mike Lynch, Hannah Lynch és Recaldo Thomas boncolását pénteken végzik el. A szuperjachtot várhatóan a vizsgálat részeként kiemelik majd a tengerfenékről. Az olasz ügyészek a hajó kapitányát, az új-zélandi James Cutfieldet és két britet, Tim Parker Eaton mérnököt és Matthew Griffiths legénységi tagot többrendbeli emberölés és gondatlan hajótörés gyanúja miatt vizsgálat alá vonták.