Nem mindennapi vagyontárgy jelent meg a tokiói adóhivatal árverési oldalán: egy 390 ezer dollárra becsült Ferrari, amely átszámítva 137 millió forintot ér. A pontos típus Ferrari NV 488 Pista Spider, tulajdonosa ismeretlen, annyit lehet róla tudni, hogy jelentősebb adóhátralékot halmozott fel. A Bloomberg beszámolója szerint szeptemberben dobják a sportkocsit online licitre, amely majd két napig tart. 

A főváros adóhatóságának árverés-oldalán egy csomó más értékes vagyonelem is vevőre vár, például egy golfpálya, amit 141 millió jenért (341 millió forint) hirdetnek. 

Nem ritka, hogy az ultragazdagoktól lefoglalt luxuscikkek kifejezetten magas áron kelnek el, ilyen volt például egy 7,5 karátos gyémánt, aminek 40 millió jen volt a kikiáltási ára, de majdnem kétszer ennyiért, 76 millió jenért (184 millió forint) talált gazdára. A rekord egy 12 karátos gyémánthoz kötődik, amelyért végül 93 millió jent kapott a hatóság. 

A V8-as Spider több mint 700 lóerős és 2,8 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára. A Ferrari amerikai márkaképviselete hat ilyen típust kínál eladásra, az árak 680-895 ezer dollár közt szóródnak. 

A tokiói hatóság annyit elárult, ha magasabb áron sikerült eladni a sportautót, mint amennyi az adósság, a különbözetet jóváírják.