Pénteken egy, az ukrán határnál megrendezett eseményen vett részt Matús Sutaj Estok szlovák belügyminiszter, ahol az embercsempészettel és az illegális migrációval szembeni megelőző rendőrségi biztonsági akciót hajtottak végre. Ezután pedig a sztropkói szabadtéri vásárra látogatott el, ahol a tárcavezető elvegyült a tömeggel.

Ekkor egy 20 éves férfi egy, vélhetően egy helyi árustól vásárolt játékpisztollyal a miniszterre célzott – írja az Infostart. Az eset állítólag olyan gyorsan történt, hogy azt csak az egyik árus és a miniszter testőrei vették észre. A biztonsági emberek azonnal közbeléptek.

Jana Ligdayová, az Eperjesi Kerületi Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta, vizsgálják az eset körülményét, az ügyben büntetőeljárás indult veszélyes fenyegetés bűncselekményének gyanúja miatt. További információk nem ismertek, a tvnoviny szlovák lap szerint azonban a férfit a kihallgatását követően hazaengedték.

Estok elismerően nyilatkozott a biztonságiak teljesítményéről. Mint mondta, ő maga nem is látta a történteket, csak utólag értesült róla. Örömét fejezti ki, hogy személyi sérülés nem történt, hozzátette azonban: reméli, hogy nem történik hasonló a jövőben.

Fico megnevezte, hogy ki a felelős az olajmizériáért

A szlovák miniszterelnök szerint a fősodratú média megtéveszti az embereket, a probléma gyökere nem Oroszországban van.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→