Nem bízta a véletlenre a floridai Spectrum Bay News 9 csatorna egyik nézője a Milton hurrikán elleni védekezést. A floridai férfi fogta magát, és a földhöz kötözte a házát:

A szakértők azonban katasztrofális viharra figyelmeztetnek a Tampa-öböl környékén, akár még 285 kilométer/órás széllökések is előfordulhatnak, tehát kérdéses, hogy a technológia működőképes lesz-e.

A Milton-hurrikán rekordgyorsasággal vált ötös kategóriájú, potenciálisan katasztrófává, a szélsebesség 24 óra alatt 148 kilométer/órával erősödött.

Szerdán már tornádók is kialakultak és komoly károkat okoztak Florida államban még azt megelőzően, hogy a szövetségi állam területét elérte volna a Milton hurrikán.

A megelőző intézkedések részeként Florida területén mintegy 6 millió embert érint kitelepítési intézkedés. A hatóságok előzetesen arra figyelmeztették a lakosságot, hogy aki otthonában marad életét kockáztatja.

A viharzóna csütörtökre virradóra nyugat-keleti irányban vonul át a félszigeten.

Pusztító esővel és irdatlan széllel söpör végig a Milton, kétmillióan maradtak áram nélkül

Az amerikai Nemzeti Hurrikán Központ közlése szerint a floridai Siesta Key közelében érte el a partot a Milton hurrikán. Idén ez az ötödik hurrikán az Egyesült Államokban.
Bővebben >>>